Meie tegemised

_MG_3539

    “KÕIK, MIS KAPIS OLI. KÕIK, MIS LOODUS ANDIS.”

     Koolituskodu, Kati Eenmaa &  Julia-Maria Linna Fotostuudio

 Ilmselt oleme kõik unes näinud selliseid piinlikke hetki nagu seda on  tööle mines avastamine, et oled jope selga pannud aga kogemata  unustanud püksid või seeliku? Sellised hästi piinlikud momendid.  Minul juhtus ka ükspäev enam-vähem sama piinlik olukord aga mitte  unes vaid ilmsi! Avastasin, et olen midagi väga tähtsat unustanud!  Naaberküla Viinavabriku fotostuudiost pidi Julia-Maria minuga  kevadisi ravimtaimetoite pildistama tulema- aga see meenus mulle alles samal hommikul. Kapp oli päris tühi, riiulid hõredad. Aga midagi tuli ju siiski teha. Mis muud, kui kapid tühjaks ja pilk varakevadise aiamaa / metsa poole. Nii saigi meie fotosessiooni nimeks “Kõik, mis kapis oli. Kõik, mis loodus andis”. Lihtsad ja spontaansed kevadised ravimtaimetoidud!

 

_MG_3557 _MG_3574

Teate küll benediktiini munarooga uputatud munaga? Meil saia ja sparglit ei olnud- nii tuli saia asemel ära grillida viimane baklažaan ja spargi asemel aiamaalt korjata noori põdrakanepivõrseid (kas teadsite, et neid nimetatakse tegelikult ka metsaspargliks?) Natukene peekonit, tsilliga porgandilõike, grillitud karulauku ja hollandikastet! Maitses küll!

_MG_3595 _MG_3601_MG_3612 _MG_3626

Ja mis siis veel? Üks umbrohuseguga täidetud ja grillitud paprika õiesalatipadjal.. Isegi noored raudrohu lehed olid nii krõmpsud, et maitses täitsa mahlane! Kuivatatud üheksavägiseõied on pärit Karepa Ravimtaimeaia mahealadelt- need said karrikastmega täitsa mõnusalt kokku käima! Vitamiine ja väge tuli nii, et maa must!

_MG_3660_MG_3670

Rukkililled! Minu lemmikud.. eriti veel tagasihoidliku toorjuustu-maasikakoogiga. Keegi ei kurtnud- tuleb välja, et kui olla piisavalt leidlik, siis saab kõik kapis olevad ained millegiks maitsvaks keeta-küpsetada! Kooki sai maitstud nii eelmisel hooajal külma sätitud tikri-maasika salatiga ja vaarikamoosiga, kui ka täies lihtsuses.

_MG_3697

Nalja sai ka sahtlis olevate sefiirikestega.. Mida üldse sefriiriga peale hakata? Lihtne. Tee pooleks- vajuta pesa sisse ning pane mee ja vaarikapüreega segatud marju hulka- ja saab tee või kohvi kõrvale päris mõnusa väge täis suutäie! Tervislik pealekauba! Kas teadsite, et astelpaju hoiab teie vererõhu kontrolli all ja südame rõõmsana?

_MG_3728 _MG_3754

 Ja kogu see ilu sai punkti naabrinaise rabarberiveiniga. Et me päevase veinitamise pärast end halvasti ei tunneks, lõpetasime päeva eriti tervislikult ja tegime veel smuutide valgusfoori- punane ( mustsõstar, banaan, maasikas, ingver, mesi), kollane (kurkum, astelpaju, banaan) ja roheline ( avokaado, banaan, nõges, basiilik, tikker).

Nii saidki kevadised noored ravimtaimed spontaanselt pildile püütud- pikaks ajaks rahu maa peal! Head isu!
Kevad, 2016.

 

TOIDUTEGU JULIA-MARIA LINNA FOTOSTUUDIOGA
http://juliamarialinna.com/portfolio/food-photography/

_MG_3685 Otsustasime üheks päevaks koos Habaja  Viinavabriku perenaise, sealse fotostuudio  omanikuga leivad ühte taldrikule panna ja natuke  toiduga mässata! Välja tuli kõik igati hästi.  Katsetades uut Koolituskodu kevadmenüüd said  isuäratavad pildid taaskord alguseks millelegi uuele  ja huvitavale. Seega ehk võite üsna varsti oma  meeskonnaga Koolituskodusse kokkama tulla nii, et  teid kenasti oma meistriteostega pildile ka püütakse  ja hiljem meeleolukas album teie ettevõttesse  saadetakse?

 

 

 

 

ERR märkis meid ära, kui kaugtöökeskus, kuid tegemist oli siiski Targa Töö Ühingu päeva ja Koolituskodu avamisega! Kuigi oleme sügavalt päri sellega, et maainimesed, kellel on “igalt poolt tehtav” kontoritöö võiks koonduda pigem maapiirkondadesse loodud kaugtöökeskustesse, kui iga päev linna sõita. Kuigi jah, tegelikkuses ongi Koolituskodu nagu kaugtöökeskus, aga pigem neile meeskondadele, kellel oleks vaja vahelduseks linnast ära tulla. Neile, kellel oleks vaja värsket maaõhku ja puhast toitu, et oma mõtteid koguda ja oma tööd senisest veel paremini teha.

 

 

30 MAI, 2014 / POP-UP TAIMETOIDUKOHVIK VÕLUKÖÖGIKE
http://www.harjuelu.ee/2014/05/1991/harjumaal-tekib-juurde-kaugtookeskusi/ )


_MG_4567-12 Koostöös käsitööküünalde meistri Candelina Style  Kristinaga muutus Koolituskodu üheks päevaks taimetoidu  kohvikuks. Nimetasime seda võluvat sündmust ”  Võluköögikeseks”. Kohvik oli menukas ja meil endil oli  hästi hea meel seda pidada! Aitäh kõigile teile, kes te meie  kohvikut külastasite!

 

 
 MAI 2014 / MAAKODU LUGU KOOLITUSKODU PERERAHVAST
http://maakodu.delfi.ee/news/maakodu/kodu/kulalislahke-kodu-teeliste-majas?id=67723833 )

_MG_7692

 Kuus aastat tagasi olid kunagise Uue-Harmi mõisa  teelistemaja seinad kokku varisemas. Katus oli  nõgus nagu vana hobuse selg. Nüüd täidab taastatud  hoonet Eenmaa pere hubane kodu, kuhu on oodatud  õpihimulised seltskonnadki.
 Poleks neid noori, oleks mõisa paekivist  kõrvalhoone ehk hävinudki.
 Hulljulge otsuse – teha korda ligi 300 aastat vana  mõisatööliste maja, kus omal ajal majutati ka  kaugelt tulnud teelisi – tegid nad 2007. aastal..

 

 

 

 

 

TARGA TÖÖ ÜHINGU JA MICROSOFTI KAUGTÖÖPÄEV NING KOOLITUSKODU AVAMINE

_MG_4813-102

Lugupeetud ajakirjanik,

23. mail 2014 toimub Kose vallas, Harmi külas Veskimäe talu Koolituskodu avamine, millega Targa töö ühing tähistab suvekontorites töötamise hooaja algust.

Meil on hea meel kutsuda Teid üritust kajastama.

Veskimäe Koolituskodu pakub lisaks mõnusale koolituskeskkonnale suve perioodil ka tuge paindlikult töötajatele –selleks on loonud Koolituskodu suvise kodukohviku, kuhu oodatakse inimesi kaugtööd tegema. Kohvik meelitab tervisliku metsa ja –taimetoidu ning kontoriga värskes õhus ehk kodukohviku suveterrassiga. Lisaks on suvekuudel plaanis põnevad huvitegevused ka neile lastele, kes vanematega kaugtööpäevale kaasa tulevad.

Avamisüritusel räägib Koolituskodu perenaine Kati Eenmaa ettevõtmise ideest ja plaanidest, Targa töö ühingu eestvedaja Kadri Seeder teeb ülevaate kaugtöökeskustest Eestis, rahvusvahelise koostööprojekti ekspert Tanel Mätlik tutvustab teiste riikide kogemusi kaugtöökeskuste arendamisel.

Üritusel saab ka Kodukohviku menüüd degusteerida.

Kaugtöökeskused, mida nimetatakse ka koostöökeskusteks või targa töö keskusteks, toetavad paindlikult töötamist, pakkudes töökeskkonna kasutamise võimalust ning teisi kogukonnale vajalikke teenuseid. Linnades tegutsevad sellised keskused büroohotellide, inkubaatorite või jagatud kontoritena, maapiirkonnas rahvamajade, koolituskeskuste vms multifunktsionaalsete keskustena. Senine praktika on näidanud, et keskused aitavad kaasa väikeettevõtlusele ning maapiirkondade arengule.

Üritus toimub kaugtöö kuu raames, millega kutsutakse tööandjaid ja töötajaid üles korraldama tööd targalt – kasutama otstarbekalt nii keskkonna kui inimressursi ning leidma mõlemale poolele sobivaid lahendusi.

Kaugtöö kuu eestvedajad on Targa töö ühing ja Microsoft, koostööd tehakse mitmete organisatsioonidega. Vtwww.kaugtoo.ee

Koolituskodust lähemalt www.koolituskodu.ee.

Lisainfo:

Kadri Seeder

Targa töö ühingu eestvedaja

 

2013, MAI / TEINE KÕIGE KAUNIM MAAKODU HARJUMAAL
http://tarbija24.postimees.ee/1267594/galerii-vaata-harjumaa-kauneimaid-kodusid

koolitusheader

Sellel suvel – enne veel, kui meie kodu sai Koolituskoduks – saime ühe kena tunnustuse osaliseks.Konkursi «Eesti kaunis kodu 2013» valis just meie maja Harjumaa teiseks kõige kaunimaks maakoduks. Ikka teeb meele heaks, kui tehtud ilu märgatakse. Siinkohal ütleme aitäh tublidele, kes meid sinna konkursile esitasid.